IK Kongahälla

Referat: Vejby IF - IK Kongahälla 1-2 (1-1)

Kontraktet till nästa säsong säkrat med två omgångar kvar. Nu ska vi jaga Vinberg för att knipa tredjeplatsen i serien.

Första halvlek
En svårspelad match där vi under första halvlek hade en kraftig motvind. Tycker att bägge lagen stördes tydligt av just vinden och chanserna var få. En chans vi fick var efter att bollen letat sig fram till Isac som efter vissa svårigheter fick iväg en tå, som deras målvakt kunde rädda. I minut 36 fick Vejby en hörna som vi enkelt nickar ut, tyvärr inte längre än till en av deras spelare som trycker iväg en yttersida otagbart för Theo nere vid hans höger stolpe och Vejby hade ledningen. De senaste matcherna har vi visat en rejäl styrka att komma igång direkt efter motståndarna gjort mål. Samma sak denna matchen, ett par minuter senare vinner Ludde en nickduell där bollen letade sig fram till Isac som iskallt lyfter bollen över motståndarnas målvakt och det var kvitterat. 1-1 blev resultatet halvleken ut.

Andra halvlek
Andra halvlek präglades av samma blåst som första men skillnaden var att vi hade den i ryggen. Vejby sticker upp i ett par gånger utan resultat. I matchminut 60 så trampar Wille runt sin försvare och blir nersparkad. Frispark ca 25 meter från målvaktens mål lite ut till höger. Hartwig har visat att när vi behöver ett mål på frispark så har han levererat det. Även denna gången. Känslan var att han hade beräknat med vinden i frisparken som vart hårtslagen ganska rakt på men med en härlig inåtskruv där vinden hjälpte till och bollen slutade upp i nätmaskorna bakom Vejbys målvakt och ledningen till oss. Den bästa kvitteringschansen kom med ca 10 minuter kvar när hemmalaget hittade en bra målchans efter ett avslut från 16 meter där Theo fick sträcka ut sig rejält och stå för en riktig kalas räddning.

I de sista minutrarna på matchen tryckte Vejby på för en kvittering men samtliga killar visade att det skulle inte bli något mer mål idag och kämpade på heroiskt för att vi skulle få med oss tre poäng.

Nästa match är hemma mot Ytterby på söndag. Då kommer även Pontus Wernbloom vara på plats och en del av matchen. Vi hoppas självklart på att få se så många som möjligt ta sig upp till Kongevi för att stötta oss och heja fram oss till en fantastisk eftermiddag.